Ημιπολύτιμοι λίθοι για κοσμήματα

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα -χάρη στις θεραπευτικές τους ιδιότητες-είναι ο τρόπος για να φέρουμε συνεχώς επάνω μας την προστασία τους αλλά και τη θεραπεία που μας προσφέρουν.

Η σχέση του ανθρώπου με τους ημιπολύτιμους λίθους συναντάται σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς.  Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι είναι ενεργειακά ζωντανοί οργανισμοί και γι’ αυτό κάθε κρύσταλλος είναι ξεχωριστός σε σχέση με τις ιδιότητες του.

Η διαδικασία κατά την οποία σχηματίζονται οι κρύσταλλοι ονομάζεται κρυστάλλωση.

Τα δομικά μέρη ενός ημιπολύτιμου λίθου (άτομα, ιόντα ή μόρια) σχηματίζουν συνδεόμενα ένα κρυσταλλικό πλέγμα, που μεγαλώνει κάθε φορά που προστίθεται σ΄αυτό νέα ποσότητα δομικών μερών.

Από τη γεωμετρία του κρυσταλλικού πλέγματος εξαρτάται και το σχήμα αλλά και οι φυσικές ιδιότητες της κρυστάλλου. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν το διαμάντι και ο γραφίτης, των οποίων οι κρύσταλλοι αποτελούνται από άτομα άνθρακα, με διαφορετική διάταξη όμως μεταξύ τους. Στο παράδειγμα του αλατιού οι κρύσταλλοι είναι κυβικοί. Πολλοί κρύσταλλοι εμφανίζουν πανέμορφο σχήμα και χρώμα, με συνέπεια να χρησιμοποιούνται ως πολύτιμοι λίθοι για την κατασκευή κοσμημάτων και τη θεραπεία με κρυστάλλους.

Θεραπεία με κρυστάλλους

Η θεραπεία με κρυστάλλους ανήκει στις εναλλακτικές θεραπείες  που έχει τις ρίζες της σε πανάρχαιες τεχνικές ίασης. Αρχαίοι πολιτισμοί και θεραπευτές ανάμεσα σε αυτούς ο Γαληνός και ο Ιπποκράτης έχουν κάνει πολλές αναφορές για τα ευεργετικά  αποτελέσματα των ενεργειακών κρυστάλλων.

Πως επιλέγουμε έναν ημιπολύτιμο λίθο;

Έναν ημιπολύτιμο λίθο δεν τον επιλέγουμε εμείς, αλλά αυτός επιλέγει εμάς. Αυτό γίνεται κατανοητό μέσω της  έλξης που νιώθουμε όταν δούμε ή πιάσουμε έναν λίθο στα χέρια μας. Αν πάλι θέλουμε να βελτιώσουμε μία κατάσταση στη ζωή μας τότε είναι καλύτερα να επιλέξουμε την ενεργειακή πέτρα που φέρει και τις αντίστοιχες ιδιότητες.

Ημιπολύτιμοι λίθοι για κοσμήματα

Στο Silver Armonia διαθέτουμε αυθεντικούς ημιπολύτιμους λίθους που εισάγουμε οι ίδιοι στην Ελλάδα. Στο eshop θα βρείτε ημιπολύτιμους λίθους για κοσμήματα και ήδη κατασκευασμένα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους.

Αν ενδιαφέρεστε για ημιπολύτιμους λίθους για κοσμήματα πατήστε εδώ